الکتروموتورها وسایلی هستند که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی و معمولاً به صورت حرکت دورانی تبدیل می کنند. به عبارت ساده، آنها وسایلی هستند که از نیروی الکتریکی برای تولید نیروی محرکه استفاده می کنند.
الکتروموتورها نه تنها وسیله ای ساده و کارآمد برای تولید انرژی بالا در خروجی ها فراهم می کنند، بلکه کوچک تر کردن آنها نیز آسان است و به آنها اجازه می دهد در ماشین آلات و تجهیزات دیگر ادغام شوند. در نتیجه، آنها در کاربردهای متنوعی هم در صنعت و هم در زندگی روزمره یافت می شوند.
در الکتروموتورها وقتی که یک هادی حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد نیرویی بر روی آن هادی حامل جریان از سوی میدان مغناطیسی اعمال می شود و باعث چرخش شفت موتور می شود. اغلب الکتروموتورها دوار هستند. اما موتور خطی هم وجود دارند.
الکتروموتورهای دوار از دو بخش متحرک و محرک تشکیل شده است. که به بخش متحرک روتور و به بخش ثابت که معمولا درون موتور قرار دارد استاتور یا ایستا نیز می گویند.
مایکل فارادی، دانشمند بریتانیایی، در میان بسیاری از دانشمندان قرن نوزدهم در اختراع و توسعه موتورهای الکتریکی نقش ویژه و تأثیرگذاری داشته است. در سال ۱۸۲۱، فارادی آزمایش موفقیت آمیز چرخش یک وایر به وسیله میدان مغناطیسی تولید شده توسط جریان الکتریکی را انجام داد. او در ادامه قانون القای مغناطیسی (قانون القای الکترومغناطیسی فارادی) را در سال ۱۸۳۱ ابداع کرد و زمینه را برای پیشرفت چشمگیر در موتورهای الکتریکی و ژنراتورها فراهم کرد.
با گذشت زمان، بسیاری از انواع دیگر موتورهای الکتریکی، همراه با ساختارهایی که میتوان آنها را الگویی از موتورهای DC در نظر گرفت، ابداع شدند.
موتورهای الکتریکی بسته به نوع جریانی که استفاده میکنند، طراحی سیمپیچها و نحوه تولید میدان مغناطیسی به اشکال مختلف تولید میشوند. بر این اساس، آنها را می توان به روش های مختلف دسته بندی کرد.
موتور DC (موتور جریان مستقیم) میتوان متداولترین محرک برای تولید یک حرکت پیوسته است که حرکت خطی یا چرخشی در آن به سادگی کنترل میشود و به همین دلیل برای استفاده در کاربردهای کنترل سرعت، کنترل نوع سروو (Servo) و موقعیت انتخابی بسیار ایدهآل محسوب میشود.
موتور DC از دو قسمت تشکیل شده است، قسمت اول روتور نام دارد و قسمت گردان موتور است و قسمت دوم که استاتور نام دارد و بخش ثابت موتور DC در نظر گرفته میشود. موتور DC به دو گروه موتور دارای جاروبک و موتور براشلس تقسیم می شود.
موتور های AC موتور های الکتریکی هستند که با استفاده از برق AC تغذیه می شوند. کنترل آنها آسان است و می توانند با هزینه کم پیکربندی شوند. قطعات به کار رفته در الکتروموتور های AC همانند موتور الکتریکی DC است با این تفاوت که الکتروموتور AC کموتاتور ندارد اما بلبرینگ دارد. برای خنک شدن الکتروموتور هنگام چرخش شفت نیر بر روی برخی الکتروموتور ها فن نصب می شود. موتورهای AC به صورت تک فاز و سه فاز کار می کنند.
الکتروموتور تک فاز بیشتر به الکتروموتور خازنی که از خازن برای تولید گشتاور استفاده می کنند و معمولا مصارف خانگی دارد و الکتروموتور سه فاز که که عمدتاً در صنعت یافت می شود به الکتروموتور قطب چاکدار که دارای یک سیم پیچ اضافی به نام سیم پیچ سایهای گروه بندی می شوند.
در سال ۲۰۲۰ بزرگترین صادرکنندگان الکتروموتور و قطعات آن کشورهای چین با ۴.۳۹ میلیارد دلار، آلمان با ۱.۸۸ میلیارد دلار، ژاپن ۱.۲۴ میلیارد دلار، ایالات متحده با ۱.۰۲ میلیارد دلار و ایتالیا با ۷۸۶ میلیون دلار بودند.
با توجه به همه این نکات، برای موفقیت در واردات ماشین آلات تولیدی و صنعتی، سپردن کار به دست متخصصین و مشاوره گرفتن از آنها، بهترین اقدام و تصمیم می باشد. شرکت بازرگانی صارش، با تجربه و سابقه درخشانی که در زمینه واردات و ترخیص کالاهای صنعتی دارد، روال واردات این ماشین آلات را برای شما ساده تر خواهد کرد. آگاهی این مجموعه به کلیه قوانین و اصول، واردکننده را به انجام یک تجارت موفق، پرسود، بدون استرس و لذت بخش امیدوار میکند.
(اینجا در ادامه برندها به مرور زمان معرفی میشوند)