اینورتر یا Variable Frequency Driver اختصارا “VFD” معنی لغوی آن معکوس کننده است که کنترل کننده دور موتور یا راه انداز آن میباشد. اینورتر برای کاهش فرکانس ولتاژ باتوجه به نیازمندیهای بار موتور الکتریکی استفاده قرار میگیرد.
اینورتر دو نوع تک فاز و سه فاز دارد. این تقسیم بندی براساس ورودی هر اینورتر میباشد زیرا خروجی همه اینورترها سه فاز است.
اینورتر از نظر موج تولیدی، کاربرد و برند انواع مختلفی دارند. اینورترها کاربردهای مختلفی از جمله در سیستمهای گرمایشی و سرمایشی آسانسورها و بالابرها، وسایل نقلیه و صنایع و کارخانجات دارد.
اینورترها در جهت کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه برق، کاهش جریان راه اندازی، امکان تغییر جهت حرکت موتور در شرایط ولتاژ ورودی متغیر، کنترل از راه دور، ایجاد سرعت بیشتر و برنامه ریزی حرکت مورد استفاده قرار میگیرند.
خرید اینورتر حاوی نکات قابل توجه و مهمی است. اولین نکته حائز اهمیت، تناسب توان و جریان درج شده است که بر اساس موتورهای 1400 دور (2پل)، توان و جریان اینورتر مشخص میشود. به همین دلیل هم میتوان برای موتورهای 2800 دور (4پل) از اینورتری با توان نصف توان موتور استفاده کرد. همچنین برای موتورهای 700 دور (8پل) هم به همان نسبت میتوان از اینورتری استفاده کرد که توان آن دو برابر توان موتور باشد تا جریان خروجی درایو با جریان موتور هماهنگ باشد.
با توجه به مشکلات اخیر در رابطه با تخصیص ارز بانک مرکزی یکی از ایتمهای مهم در سرعت انجام کار پروسه خرید و ثبت سفارش، دریافت کد تخصیص ارزی میباشد. با توجه به پیگیریهای لازم و کارایی بانک عامل و باتوجه به سابقه بازرگانی صارش در این امر، این بازرگانی بسیار موفق و پرقدرت عمل کرده است و توانسته رضایت مشتریان خود را جلب کند.
نکته بعدی کاربرد اینورتر است که با توجه به کاربرد آن به طور مثال برای کارهای سبک از نوع ساده و ارزان و در کاربردهای هوشمندتر باید جریانی که از موتور کشیده میشود کنترل گردد. اگر کنترل سرعت و موقعیت دقیق مورد توجه است میتوان از اینورترهای closed-loop control استفاده کرد.
عوامل موثر بر قیمت اینورتر
- برند اینورتر
- ورودی 220 یا 380 ولت اینورتر
- توان اینورتر
- مد کنترلی اینورتر
وظیفه اصلی درایور موتور تبدیل جریان مستقیم به متناوب است. نامناسبترین و ارزانترین موج تولید شده توسط درایورها برای ابزارالات و تجهیزات موج مربعی PWM میباشد. درایورهای سینوسی اصلاح شده در کاربردهای سبک مورد استفاده قرار گیرند. شکل موج تولیدی آنها ترکیبی از موج مربعی و سینوسی است. این درایور موج متناوب تولید میکنند و اقتصادی ترین نوع اینورتر است که قابلیت استفاده در لوازم برقی مانند تلویزیونها، کامپیوترها، رادیوها و بسیاری از وسایل روشنایی مورد استفاده قرار میگیرند.
درایور سینوسی خالص در بعضی اوقات دقیقا مشابه با نمودار ولتاژ شهری هستند و میتوانند هر نوع ماشین و تجهیزات الکترونیکی را راه اندازی کنند. این نوع بهترین مدل درایور هستند.
اینورترهای متصل به شبکه در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرند که برای کاهش هزینه برق از انرژی خورشیدی استفاده میشود. عموما قیمت این نوع اینورترها که جهت تبدیل DC به AC استفاده میشوند و توان ورودی یکنواختی ندارند، در مقایسه با نوع معمولی اینورتر بیشتر است.
عملکرد اینورترهای جدا از شبکه که به برق شبکه متصل نمیشوند بدین صورت است که ولتاژ DC موجود در باتری 12 ولتی را به ولتاز AC 220 تبدیل میکند پس نیازی به اتصال به شبکه ندارند. این اینورترها برای مصارف خانگی قابل استفاده هستند.
همانطور که می دانید اخذ ثبت سفارش واردات کالا از طریق کارت بازرگانی صورت می پذیرد و در سالهای 97 و 98 امکان ثبت سفارش فقط برای کارت بازرگانی میسر است که در سال های گذشته نسبت به واردات همان کالا اقدام نموده باشد و سابقه واردات کالا را داشته باشد. باتوجه به سابقه بازرگانی صارش در این زمینه، اینورتر از جمله کالاهایی است که بازرگانی صارش میتواند در کمترین زمان ممکن پس از دریافت مدارک ثبت سفارش آن را انجام دهد.
مهمترین برندهای اینورتر:
- Siemens
- ABB
- Schneider
- LS
- Danfoss
- Hyundai
از کاربردهای اینورتر در صنایع مختلف از جمله نساجی، خودروسازی، نوارنقاله، پمپهای آب، ماشینهای برقی و هیبرید، سانتریفیوژهای آزمایشگاهی و دستگاههای برش و CNC نام برد. با توجه به نوع کاربرد از اینورترهای گشتاور ثابت یا متغیر استفاده میشود. به عنوان مثال برای آسانسور، نوار نقاله و جرثقیل از اینورتر با گشتاور ثابت استفاده میشود، درحالیکه برای پمپ و فنها از اینورتر با گشتاور متغیر.
از نظر شکل موج خروجی اینورترها را میتوان به انواع زیر تقسیم بندی کرد:
- موج مربعی
- شبه سینوسی
- سینوسی
همچنین اینورترها را میتوان از نظر تک فاز و سه فاز بودن نیز تقسیم بندی کرد:
- اینورتر نیم موج تک فاز
- اینورتر تمام موج تک فاز
- اینورتر سه فاز در مد عملکرد 120 درجه
- اینورتر سه فاز در مد عملکرد 180 درجه
انواع اینورتر بر اساس PWM به
- اینورترهای مدولاسیون پهنای پالس تکی (SPWM)
- اینورترهای مدولاسیون پهنای پالس چندگانه (MPWM)
- اینورترهای مدولاسیون پهنای پالس سینوسی (SPWN)
- اینورترهای مدولاسیون پهنای پالس سینوسی اصلاح شده (MSPWN)
تقسیم بندی میشود.
بازرگانی صارش با بهرهگیری از کادری مجرب و آزموده با سرعت بالا میتواند در کمترین زمان ممکن خرید، ثبت سفارش و ترخیص کلیه کد تعرفههایی که جهت واردات صرفا منحصر به بازرگانی هایی ست که دارای سابقه طولانی بودهاند میباشد را انجام دهد.
میتوانید با ارائه پروفرما خود و تماس با واحد بازرگانی، کلیه امور مربوط به ثبت سفارش و ترخیص محصولات را پیگیری نمایید.